Για ένα όμορφο πρόσωπο

Κομμένες φέτες αγγουριού σε καθαρό πρόσωπο, δροσίζουν αλλά και απαλύνουν το δέρμα.

Φτιάξτε την πιο κάτω τονωτική λοσιόν για το πρόσωπο : Ανακατέψτε 6 κουταλιές σούπας χυμό από αγγούρι, 1 ανθόνερο και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού. Απλώστε την στο πρόσωπο με βαμβάκι, ή με κομπρέσα για λίγα λεπτά. Είναι μια λοσίον πολύ τονωτική και συμβάλει στο να διατηρεί το δέρμα νέο.

Για ένα όμορφο πρώσοπο φτιάξε το πιο κάτω γαλάκτωμα καθαρισμούς πρωσόπου με πικραμύγδαλα. Κοπανίζουμε 10-15 πικραμύγδαλα και τα βράζουμε σε 300γρ. Νερού (το χρησιοποιούμε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο)

Φτιάξε την πιο κάτω μάσκα με μέντα θα σας χαρίσει δέρμα πιο λαμπερό από ποτέ. Η μέντα φρεσκάρει, τονώνει και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα σας. :Υλικά λίγα φύλλα μέντας, 1 ασπράδι αυγού, 1/2 αγγούρι, 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι. Ανακατέψτε τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα απλώστε το στο πρόσωπό σας, αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.



Κρέμα νυκτός με λεβάντα για τους λεκέδες

Αφήστε τις αντισηπτικές και ελαφρά δροσιστικές ιδιότητες της λεβάντας να περιποιηθούν το δέρμα που είναι επιρρεπές στους λεκέδες και στα σπυράκια, ενώ κοιμάστε. Θα χρειαστείτε :
150 ml (1φλιντζάνι) βραστό νερό , 30 γρ. (1κ.σ.) φρέσκα ή 10 γρ. (1κ.λ) ξερά άνθη λεβάντας, 30 γρ. (1κ.σ) σογιάλευρο, 160 ml (8κ.σ) ζαφορέλαιο, χυμό ¼ λεμονιού, 45 γρ. (1,5 κ.σ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο, 5 γρ. (½ κ.γ) αλάτι, 5 γρ. (½ κ.γ) φρέσκα άνθη χαμομηλιού.

Φτιάξτε πρώτα ένα εχγχυμα λεβάντας, χύνοντας το βραστό νερό πάνω από τη λεβάντα. Αφήστε δύο ώρες και μετά σουρώστε το . Βάλτε το νερό σε μπουκάλι και φυλάξτε το στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Ανακατέψτε το σογιάλευρο με 30 ml (1,5 κ.σ.) νερό λεβάντας, ώσπου να γίνει λεία ζύμη, και βάλτε το σ' ένα μικρό μπολ πάνω ζαφορέλαιο ώσπου να πήξει. Κατεβάστε απ' τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το αλάτι και τα φρέσκα άνθη χαμομηλιού. Χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερν για λίγα λεπτά, ώσπου να γίνει σαν κρέμα. Αφήστε το να κρυώσει και μετά αδειάστε το σε μικρό αεροστεγές δοχειό. Φυλάξτε στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το μέσα σε τρείς τέσσερις ημέρες. Βάλτε μια πολύ μικρή ποσότητα προτού κοιμηθείτε το βράδυ, αφού χρησιμοποιήστε το καθαριστικό και το στυπτικό από βότανα. Σκεπάστετα με χαρτομάντιλο, για να βγάλετε το περίσσευμα.

Επίσης για τις φακίδες και τον καθαρισμό του δέρματος, κάνουμε κάθε βράδυ εντριβές με φέτες λεμονιού (λευκαίνει επίσης το δέρμα).

Αντιρυδική λοσιόν από πρίμουλα

θα χρειαστείτε :
½ φλιτζάνι βραστό νερό, 1 κ.σ. Σρέσκα ή 1 κ.γ. Ξερά άνθη πρίμουλας

Ρίξε βραστό νερό στα άνθη της πριμουλάς. Αφήσε να εγχυθούν για πέντε λεπτά. Σουρόστε το έγχυμα και κυώστετο. Μουλιάστε βαμβακάκια στο κρύο έγχυμα, στραγγίξτε το υγρό που περισεύει και απλώστετο ελαφρά στις γραμμές και στις ρυτίδες σαν λειαντική κομπρέσα. Αφήστετο πέντε λεπτά και επαναλάβετε. Εφιαλώστε το και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ημέρες .

Για ρυτίδες και τις πανάδες

Ανακατεύουμε φράουλες με απεσταγμένο νερό, καθαρίζουμε τις πανάδες και τι ρυτίδες του προσώπου και φρεσκάρουν το δέρμα.

ΠΗΓΗ